ΑΦΙΞΗΑΝΑΧΩΡΗΣΗΕΝΗΛΙΚΕΣΠΑΙΔΙΑ

«Η Κεφαλονιά έχει πολλά αξιοθέατα που μπορείτε να επισκεφτείτε όπως την Κουνόπετρα, την Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη...»

Αξιοθέατα

Ναός Θεοτόκου στα Ντομάτα
Η εκκλησία της Θεοτόκου βρίσκετε στο χωρίο Ντομάτα νοτιοδυτικά του Αργοστολίου. Στο ναό φυλάσσεται το φέρετρο του Αγίου Ιερομάρτυρος Γρηγορίου του Ε΄, πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως ο οποίος απαγχονίστηκε από τους Τούρκους το 1821. Το ιερό λείψανο βρήκε στο Βόσπορο ο Κεφαλλονίτης Νικόλαος Σκλάβος και το μετέφερε στην Οδησσό για ενταφιασμό. Το φέρετρο του πατριάρχη δόθηκε στον Σκλάβο σαν ευλογία και αυτός το απέθεσε με τιμές στο ναό της Παναγίας.

Κοργιαλένειος Βιβλιοθήκη
Η Κοργιαλένειος Βιβλιοθήκη στεγάζετε στο ίδιο κτίριο με το ομώνυμο Μουσείο στο Αργοστόλι Θεμελιώθηκε το 1924 με Δωρεά του Μαρίνου Κοργιαλένειου από τον οποίο πήρε και το όνομά της Αν και υπέστη σοβαρές ζημιές στους σεισμούς του 1953 η βιβλιοθήκη επισκευάστηκε στην αρχική της μορφή Σήμερα είναι ανοικτή στο κοινό και μπορείτε να δείτε πάνω από 46.000 χιλιάδες τίτλους βιβλίων. Επίσης πολλά σημαντικά πολιτιστικά και πνευματικά γεγονότα λαμβάνουν χώρα σε αυτήν κάθε χρόνο.

Κουνόπετρα
Η Κουνόπετρα βρίσκετε 9χλμ δυτικά του Ληξουρίου. Εδώ ο επισκέπτης συναντά ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο.Απο την θάλλασα ξεπροβάλει ένας τεράστιος βράχος, “η Κουνόπετρα”, η οποία πριν απο τον σεισμό του 1953 κινούνταν περιοδικά και ρυθμικά εξου και το ονομά της. Μετά τον σεισμό η βάση του βράχου μετατοπίστηκε και δυστυχώς σταθεροποιήθηκε. Η παράδοση λέει ότι Αγγλικά πλοία αφου έδεσαν την “κουνόπετρα” με χονδρά σχοινιά και αλυσίδες προσπάθησαν ανεπιτυχώς να την μετακινήσουν.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αξιοθέατα της Κεφαλονιάς δείτε εδώ.

ESPA ESPA