ΑΦΙΞΗΑΝΑΧΩΡΗΣΗΕΝΗΛΙΚΕΣΠΑΙΔΙΑ

«Κεφαλονιά, το νησί του Ιονίου που συνδυάζει καταπράσινους ορεινούς όγκους και βαθυγάλανες θάλασσες.»

Η Κεφαλονιά

Καλώς ήρθατε στην Κεφαλονιά. Το μεγαλύτερο από τα ιόνια νησιά όπου μπορείτε να θαυμάσετε ένα μοναδικό συνδυασμό καταπράσινών ορεινών όγκων και βαθυγάλανων θαλασσών, παλιών κατοικιών, αγροτόσπιτων και αρχαίων μνημείων δίπλα σε ξακουστές παραλίες

Η Κεφαλονιά, η μεγαλόνησος του Ιονίου πελάγους βρίσκεται στην είσοδο του Πατραϊκού κόλπου ανάμεσα από τη Ζάκυνθο και τη Λευκάδα. Δίπλα της βρίσκεται η Ιθάκη, το νησί που έχει συνδέσει το όνομα του με τον περιπλανώμενο Οδυσσέα. Τα δυο νησιά αποτελούν το Νομό Κεφαλονιάς -Ιθάκης, με πρωτεύουσα το Αργοστόλι.
Η Κεφαλονιά νησί ορεινό, με κυρίαρχο τον Αίνο, έναν από τους δέκα ελληνικούς δρυμούς που αποτελεί και τον κύριο κορμό της, περιβάλλεται από ατέλειωτους κόλπους και δαντελωτά ακρογιάλια. Εδώ φύεται η μοναδική στον κόσμο Κεφαλληνιακή ελάτη και ζουν τα μοναδικά μικρόσωμα άλογα, γνωστά ως «άλογα του Αίνου». Όμως το σπάνιο δεν περιορίζεται στον φυτικό και ζωικό κόσμο καθώς γεωλογικά φαινόμενα προστίθενται στα φυσικά χαρίσματα της Κεφαλονιάς.

Η Κουνόπετρα υπήρξε ένα από τα άλυτα μυστήρια του αιώνα μας, ενώ η λίμνη Άκωλη για χρόνια κρατούσε καλά το μυστικό του βυθού της. Οι Καταβόθρες του Αργοστολίου δέχονται μεγάλες ποσότητες θαλάσσιου νερού και το οδηγούν υπογείως στο ανατολικό μέρος του νησιού στην περιοχή της Σάμης, χώρο που έχει χαρακτηριστεί ως μοναδικό σπηλαιολογικό πάρκο, αφού εκτός των άλλων, φιλοξενεί και το εκπληκτικής ωραιότητας λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης. Τα φιδάκια της Παναγιάς στα Αργίνια και στο Μαρκόπουλο, τα λουλούδια της εκκλησιάς του Αϊ-Γιώργη στην Πάστρα, οι χρυσίζουσες οδοντοστοιχίες των αιγοπροβάτων στην Αγία Δυνατή, προστίθενται στα φαινόμενα που χαρακτηρίζουν το νησί ως παράξενο και μοναδικό.

Η πρωτεύουσα του νησιού, Αργοστόλι είναι κτισμένη σε έναν προστατευμένο κόλπο, γνωστο ως η λιμνοθάλλασα του “Κούταβου” και συνδέεται με την άλλη πλευρά του κόλπου με την πέτρινη γέφυρα που κατασκεύασαν οι άγγλοι το 1813, επίσης στην περιοχή μπορεί να δεί κανείς τα ερε΄πια της αρχαίας πόλης της “Κράνης” .
ΟΙ Κεφαλλονίτες θεωρούνται άνθρώποι μοναδικοί, ενεργητικοί και ευφυείς. διακρίνονται για την εφευρετικότητα τους και θεωρούνται θαυμάσιοι έμποροι.

ESPA ESPA