ΑΦΙΞΗΑΝΑΧΩΡΗΣΗΕΝΗΛΙΚΕΣΠΑΙΔΙΑ

«Το νησί της Κεφαλονιάς, με την πλούσια παράδοση στη μουσική, στο θέατρο, στο χορό είναι το μεγαλύτερο νησί των Επτανήσων.»

Οδηγός Περιοχής

Το νησί της Κεφαλονιάς, με την πλούσια παράδοση στη μουσική, στο θέατρο, στο χορό, στην αρχιτεκτονική και στα γράμματα, είναι το μεγαλύτερο νησί των Επτανήσων, με 254 χλμ. ακτών, μαγευτικές παραλίες με καταγάλανα νερά και με το υψηλότερο βουνό, τον Αίνο (1628μ.), με τα σπάνια μαύρα έλατα.

Σας παρέχεται η δυνατότητα για υπέροχες εκδρομές στην υπόγεια λίμνη Μελισσάνη, στο σπήλαιο Δρογγαράτη με τους σταλακτίτες, στις περίφημες Καταβόθρες, στα μοναστήρια του Αγίου Γερασίμου και του Αγίου Ανδρέα, στο κάστρο του Αγίου Γεωργίου, στην Αγία Ευφημία, στο γραφικό ψαροχώρι της Ασσου, στο παραδοσιακό Φισκάρδο.

Το λιμάνι  της Πεσσάδας δίπλα στην ερωτική παραλία της Άμμου, μπορεί να σας δώσει την ιδέα για μονοήμερη εκδρομή στη Ζάκυνθο. Οι  γραφικές παραλίες της Πεσσάδας, θα σας μαγέψουν με  την εξαιρετική άμμο τους, αλλά και το παράξενο έθιμο που έχουμε να μην πατάμε στην άμμο με παπούτσια. Τα αφήνουμε στην είσοδο! Εδώ φουρτούνα δεν πιάνει ποτέ…

Μια πεζοπορία ανάμεσα από το καταπράσινο Κουντουρέικο λαγκάδι με συντροφιά, το κελαίδισμα των πουλιών, σας οδηγεί σε μια ατομική παρθένα αλλά βραχώδη παραλία. Αν έχετε ψαροτούφεκο, πιθανόν το βράδυ στο μπαρμπεκιου της πισίνας, να ψήσετε το χταποδάκι ή το ψαράκι που πετύχατε.

Πολύ εύκολα με τα πόδια η αυτοκίνητο, θα βρείτε όλες τις παραλίες. Το γραφικό λιμανάκι της Πεσσάδας με τις ψαρόβαρκες και τα σκάφη. Γραφικότατη είναι η εορτή των Θεοφανείων εδώ. Όλη η περιοχή είναι κατάλληλη για ποδηλασία και τζοκινγκ η περίπατο.

Μέσα στο χωριό, θα επισκεφτείτε την εκκλησία της Ευαγγελίστριας Βασιλικού ρυθμού την οποία δεν άγγιξε ο σεισμός του 1953. Το μοναστήρι του Εσταυρωμένου, το Cefalonia Grane Farm, την εκκλησία του Απόστολου Παύλου με το γήπεδο βόλεϊ , τένις, μπάσκετ και παιδική χαρά.

ESPA ESPA